Новини и събития

Категории

НАЗАД
11.05.2018 |
Новини,  |
blsac

Кръгла маса на тема: "Замърсяването на Черно море с пластмасови отпадъци"

КСЧМ организира Кръгла маса на тема: „Замърсяването на Черно море с пластмасови отпадъци-инициатива за сътрудничество за превръщане на настоящите предизвикателства в бъдещи възможности за устойчиво развитие“.

Консултативния съвет за Черно море (КСЧМ) организира Кръгла маса на тема: „Замърсяването на Черно море с пластмасови отпадъци-инициатива за сътрудничество за превръщане на настоящите предизвикателства в бъдещи възможности за устойчиво развитие“. която ще се проведе на 30 май 2018 г., в хотел „Аква“, гр. Бургас, зала „Амфибия“, начален час 10.30 ч.

Кръглата маса се организира в три панела:

Първи панел: Замърсяване на моретата с пластмасови отпадъци -примери;

Втори панел: ЕС- Ефективни регулаторни мерки за борба с пластмасите и запазване на морските ресурси.

Трети панел: Възможни икономически инструменти за дългосрочно предотвратяване на замърсяването и ефективно рециклиране на отпадъците на национално равнище.

Лектори ще бъдат представители от ЕК, КСЧМ, учени, производители на пластмаси. Работни езици са български, румънски и английски.

Кръглата маса ще завърши с изложба-платна на художникът Стоян Радев на тема: „Дребните рибари-бит, поминък и надежда към бъдещето, да го предадем на идните поколения“.

На финала ще има брифинг, изводи и заключения.

За повече информация вижте тук.