Новини и събития

Категории

НАЗАД
27.10.2017 |
Новини,  |
blsac

Квотата за калкан се увеличи на 114 тона за България и Румъния

На форум на GFCM и GD MАRE проведен в Черна гора на 19-20.10.2017 е решено квотата за калкан да нарасне на 114 тона по 57 тона за България и Румъния. Това е резултат постигнат и с активното участие на Консултативният съвет за Черно море (КСЧМ), който осъществи поредица от срещи на най-високо ниво...

На форум на GFCM и GD MАRE проведен в Черна гора на 19-20.10.2017 е решено квотата за калкан да нарасне на 114 тона по 57 тона за България и Румъния.

Това е резултат постигнат  и с активното участие на Консултативният съвет за Черно море (КСЧМ), който осъществи поредица от срещи на най-високо ниво съответно с Г-н Жоао Мачадо – Генерален Директор на Генерална Дирекция морско дело и рибарство (DG MORE) на ЕК и  Г-н Абдела Срур – Изпълнителен Секретар на Генералната комисия по риболова в Средиземно и Черно море. В предварителните срещи през лятото в Рим и Брюксел от представителите на  КСЧМ участваха съответно Председателят - г-н Манаила и д-р Йордан Господинов - Генерален секретар. Г-н Манаила взе участие и в заседанията в Черно гора.   Решенията на комисията ще влязат  в сила с публикуването им в Регламент на ЕО.